Gyógytornászaink

Prommer Katalin

vezető gyógytornász / manuálterapeuta / Schroth terapeuta

18 éve dolgozom gyógytornászként, 15 éve itt a Salusban. Az itt eltöltött idő alatt a különböző gerincdeformitások kezelésének szépségeit és nehézségeit egyaránt tapasztaltam és mivel gyermekkoromban magam is viseltem korzettet, így nem csak a szakmai oldalról ismerem ezeket. Éppen ezért az izmok erősítésén túl igyekszem segíteni a kezelés elfogadásában is mind a szülőknek, mind a gyerekeknek. 2019-ben szereztem meg manuálterápiás diplomámat, így a gyerekek mellett hatékony terápiával és szeretettel várom a gerincproblémákban érintett felnőtteket is. A hagyományos terápiákon túl gerincspecifikus mászóterápiát is tartok, a megszokott technikákat remekül kiegészíti. Elengedhetetlennek tartom, mind a gyerekek, mind a felnőttek körében a (beteg)oktatást, azaz annak megértetését, hogy hogyan működik a gerincünk és hogyan tudjuk megóvni a mindennapokban az életmódunkból eredő káros hatásoktól.

Továbbképzéseim: 2006. Modern scoliosis terápia (Schroth szerint) I. rész / 2009. Modern scoliosis terápia II. rész / 2006. Kinesiotape tanfolyam (Nawa Hungary) / 2007. McKenzie A / 2007. McKenzie B / 2018. SEAS Gerincterápia / 2019. Barvicsenko-féle manuálterápia / 2019. Gerincspecifikus mászóterápia


Békefi Zsófia

gyógymasszőr

15 éve végeztem es dolgozom gyógymasszőrként. A Salus csapatába egész fiatal korom óta "beletartozom", igaz kezdetekben még kisgyerekként a páciensek oldaláról. A több éves fűző hordás tapasztalatai rengeteget segítenek a munkámban, hisz elsősorban gyerekek érkeznek hozzám a gyógytornát, korzett hordást kiegészítő masszázs kezelésre. Szeretettel várok minden ellazulni vágyó bátor jelentkezőt! 


Schulcz Orsolya

gyógytornász / Schroth terapeuta

2009-ben végeztem gyógytornászként. Az azt megelőző időszakban más minőségben, azóta pedig szakemberként is folyamatosan kutatok a számomra érdekesnek tartott dolgok után, képzem magam az érdeklődésemhez illeszkedő továbbképzéseken, melynek fókuszában az emberi test és elme optimális fejlődése és működése, az emberi test és viselkedés kölcsönhatása áll a fogantatástól kezdve egészen az út végéig. Illetve hogy szakemberként mindezekre hogyan tudok jól hatni a mozgáson keresztül vagy más testtel kapcsolatos terápiával. Hogyan lehet a megjelenő mozgásszervi problémákból lefaragni, adott esetben megszüntetni. Óriási téma, de a jó hír az, hogy ennyi idő alatt már tanult, látott és tapasztalt eleget az ember ahhoz, hogy jól nyúljon egy-egy kérdéshez.
Bár nagyon fontosak és sokat köszönhetek az elvégezett tanfolyamoknak, nem módszerekben hiszek és abban, hogy mindenkinek úgy és ugyanaz való. Ez benne a kreatív rész és a művészet, megtalálni és jól alkalmazni azt a tudást, amit az ember megszerzett vagy tovább irányítani a neki megfelelő helyre. Nagyon fontosnak tartom a csapatmunka jelentőségét a legtöbb esetben.
Amiben különösen kompetensnek gondolom magam - fókuszban a gyerekek:
-neurológiai, neuromuscularis problémák: veleszületett vagy születési sérülésből fakadó mozgásszervi betegségek, megkésett mozgásfejlődés, csökkent vagy fokozott izomtónus, gyermekkori központi (koponya, agy- és gerincvelő) valamint perifériás idegrendszeri sérülések , cerebral paresis
-ortopédiai problémák közül: scoliosis, m. Scheuermann, hanyagtartás
-viselkedési és tanulási problémák: AD(H)D, diszlexia, diszgráfia stb.
Továbbképzések, időrendben: 3D scoliosis terápia / McKenzie A-B / szegmentális stabilizációs tréning / kinesiotape / INPP (befejezve, a licence nincs frissítve) / Barvicsenko-féle manuálterápia (folyamatban) / Pfaffenrot-féle manuálterápia (folyamatban)

Molnárné Csere Júlia

gyógytornász / fizioterapeuta / Schroth-terapeuta

Diplomámat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem 2017 októberében. Elsősorban gerincferdüléses, Scheuermann-betegségben érintett, vagy tartáshibás gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket várok. Szeretném a tőlem telhető legtöbb segítséget és támogatást megadni a hozzám fordulóknak az egészségükért való küzdelmükben. Ennek érdekében igyekszem folyamatosan mélyíteni és szélesíteni tudásomat a gerincbetegségek kezelése és megelőzése terén.


Németh-Bencze Panni 

gyógytornász / Schroth terapeuta

2020-ban szereztem meg a diplomámat a Miskolci Egyetemen. A pályaválasztásomat főként az befolyásolta, hogy én is évekig jártam gyógytornára és korzettet hordtam, majd gerincműtétem is volt. Gyógytornászként szeretnék a gyermekek számára a lehető legtöbb lelki és fizikai segítséget nyújtani. A több éves korzettes múltam és a gerincműtétem megerősít abban, hogy kellő empátiával átéljem a gyermekek problémáját, ezáltal is tudom segíteni őket a gyógyulásban. 


Mervay Dóra

Csecsemő és gyermek gyógytornász / manuálterapeuta / JERR® Csecsemőkori reflexkorrekciós szakember 

2016-ban végeztem gyógytornászként a Semmelweis Egyetemen Egészségtudományi Karán. Pályámat Krónikus Belgyógyászati Osztályon kezdtem a Szent Rókus Kórházban, majd 2017-től a Budai Gyermekkórház Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztályán szereztem hároméves tapasztalatot ortopédiai-, neurológiai- és neuromuszkuláris betegséggel élőcsecsemők és gyermekek fizioterápiás kezelésében. 2018-ban lehetőségem nyílt a milánói SAPRE kórházban egy önkéntes tanulmányi úton részt venni, ahol SMA- val élő gyermekek fizioterápiáskezelésben elméleti és gyakorlati tudásra tettem szert. 2020-ban végeztem manuálterapeutaként a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán. Ebben az évben kezdtem dolgozni a SALUS-Orthopedtechnika Kft. gyógytornásszaként, ahol azóta is többek között Schroth terapeutaként gerincferdüléssel és Scheuermann kórral élő gyermekek kezelését végzem. 2022-ben végeztem JERR koragyermekkori reflexkorrekciós szakemberként. Szívemhez legközelebb a legkisebbek, a 0-12hónapos csecsemők kezelése áll, akiket igyekszem a számukra legbékésebb és nyugodtabb körülmények között játékosan fejleszteni, hiszen a legfontosabb, hogy kezelésük közben is jól érezzék magukat. Hivatásom fontos része a szakmai fejlődés, célom, hogy mindig friss tudással segítsem a hozzám forduló pácienseket.


Chrobot Réka

Csecsemő és gyermek gyógytornàsz / Neuro-hidroterapeuta / JERR® Csecsemőkori reflexkorrekciós szakember

Gyógytornász diplomámat 2017-ben szereztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Miután lediplomáztam, a Budai Gyermekkórházban helyezkedtem el, ahol 4,5 évet dolgoztam a Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztályon. A kórházi munkám során leginkább értelmi-és/vagy mozgássérült gyermekekkel foglalkoztam, emellett babák korai fejlesztését is végeztem. Az osztályon a neurológiai, ortopédiai és neuromuszkuláris kórképeket is volt lehetőségem megismerni és tapasztalatot szerezni benne. Mindig is gyerekekkel szerettem volna foglalkozni, ezért fontosnak tartom, hogy a gyógytorna ideje alatt a gyermek jól érezze magát és játékosan, jó hangulatban teljen el a tornára szánt idő. Emellett kiemelt fontosságúnak tartom a szülőkkel való kapcsolattartást és folyamatos tájékoztatásukat a gyermekük legoptimálisabb fejlesztését, otthoni torna lehetőségeit illetően. A diplomám megszerzése után is lényegesnek tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, legutóbb egy koragyermekkori reflexkorrekciós tanfolyamot (JERR) végeztem el, melynek szemléletét alkalmazom a babák fejlesztése során. 


Tóth Kinga

gyógytornász / Schroth terapeuta

A Semmelweis Egyetem gyógytornász szakirányának elvégzése után 2021-ben Schroth képzésen vettem részt. A Salus csapatához csatlakozva célom a gerincferdüléssel, illetve egyéb ortopédiai problémával érkező gyerekek gyógytornával, gerinc- specifikus falmászással történő játékos kezelése, erősítése.


Nagy Szilvia

gyógytornász / Schroth terapeuta

11 évesen korzett átvételre várva léptem át először a Salus küszöbét. Aztán 21 voltam, mikor másodjára jöttem, ekkor leendő gyógytornászként Marlok Ferencet keresve. Nemcsak szakdolgozati témámat, hanem hivatásomat is megtaláltam, mikor tudatta, mennyire fontos a gyógytornász segítsége a korzettes gyerekek kezelésében. Pár év múlva nagy örömként ért, hogy a Salus gyógytornászaként folytathatom. 

Annak idején nekem nem adatott meg az egyéni foglalkozás lehetősége, ezért nagyon örülök annak, hogy személyesen foglalkozhatok tanítványaimmal, "gerinces" sorstársukként ismerve a kezelés terheit. A mozgásterápia tanításakor nemcsak egy személyre szabott gyakorlathalmazt szeretnék átadni nekik, hanem néhány alapvető üzenetet (is) a számukra legfontosabb , hosszú távon is beépíthető és javukra váló hétköznapi testtartás-beállításokról.